Boodschap komt binnen op Paraview beurs in Amstelveen

Het derde weekend op rij stap ik de Paraview beurs binnen. Dit keer in Amstelveen. Met mijn jas over mijn hoofd ren ik over het parkeerterrein. Paraplu ligt in de auto, maar wie gaat er nu de hele middag met zo'n ding slepen? Ik niet! Zonder dat ik erop uit ben moet ik echter na vanmiddag wel concluderen dat ik nog andere lasten met me meedraag: al veel langer dan een middagje! De boodschap is binnen, ik mag blijkbaar weer een stap verder in mijn persoonlijke ontwikkeling.

Tja, zo krijg je altijd meer dan waar je op rekent. Ik ga naar de beurzen om contacten te leggen voor de Alternatieve Kadobon en als bonus mag ik ook zelf nog wat lasten van me afgooien. Ik wordt al blij van het idee alleen! Maar nu mijn belevenissen op deze Paraview beurs en de boeiende, lieve mensen die ik tegenkom.

Allereerst spreek ik Gerard Wouters van het Niranam Gezondheidsinstituut. Hij zit rustig een krantje te lezen, kennelijk (mijn interpretatie) er volledig op vertrouwend dat de mensen die hem nodig hebben wel naar hem toekomen. Ik ben zijn folder volgens mij al eerder tegengekomen. In de folder staat dat bij Gerard veel mensen terecht komen die in regulier en alternatief cirquit nog steeds niet gevonden hebben wat ze zoeken. Normaal gesproken is dat voor mij al reden genoeg om een folder weg te leggen. Waarschijnlijk heb ik dat de vorige keer daarom ook gedaan. Nu raak ik gelukkig in een spontaan gesprek met Gerard. Hij vertelt een boeiend verhaal over hoe hij zelf iemand uit een rolstoel mocht helpen. En dat was maar één van zijn voorbeelden. Achtergrond van zijn kunnen is zijn 7 jarige opleiding bij een Thaise privé-leraar, waardoor hij de enige Niranam therapeut in de wereld is buiten Thailand. Maar meer nog dan zijn verbale verhalen voel ik wat zijn energie me vertelt. Met twee vingerwijzingen van Gerard over waar in mijn lichaam nog spanningen zitten, doet mij dat aan het einde van de dag besluiten na het weekend een afspraak met hem te maken.

Waarom een boswandeling zo heilzaam is, legt Cor van Life and Happiness uit Almere mij uit. Op zijn stand liggen stukjes van de stam van een wilde kastanje en dennennaalden. Natuurlijk maakt mij dat nieuwsgierig en vraag ik om uitleg. En die krijg ik. Een wilde kastanje heeft de eigenschap om je emoties in zich op te nemen. Als ik een stuk je van de stam van een wilde kastanje in mijn hand krijg voel ik energie naar het stukje hout trekken: apart! Maar waarom? Cor legt uit dat de wilde kastanje je op deze manier helpt om tijdelijk je emoties van je over te nemen. Zit je in een sollicitatiegesprek of een andere zakelijke bespreking, waarbij je emoties verwacht, maar niet kunt gebruiken? Stop dan een stukje wilde kastanje in je broekzak of tas, is zijn tip. Leg je s'avonds het stukje wilde kastanje weg, dan komen de emoties naar boven en kun je ze rustig op jouw veilige plekje verwerken. Het voorkomt dus dat je je de emoties gaat onderdrukken. De emoties worden als het ware even geparkeerd in het hout en wanneer je dat weglegt, komen de emoties naar boven en kun je bijvoorbeeld eens lekker een potje janken. Hm, dit klinkt heel praktisch en dat doen bomen blijkbaar ook voor je als je door het bos loopt!

De kleurrijke flesjes van Aura Soma zie ik al van verre. Dit is de eerste Paraview beurs waarop ik Aura Soma zie. Alhoewel Cornalien Stolker van de Waterdrager met Aura Soma al deelnemer is van de Alternatieve Kadobon, realiseer ik me nu dat ik geen idee heb hoe de flesjes werken. Het wordt tijd om dat te ontdekken. Elisabeth Schuurman van Betsy's Remedies, gevestigd in Amsterdan Zuidoost, geeft mij uitleg. Allereerst vertelt ze dat degene die de flesjes ontwikkelt heeft het doorkreeg van haar gidsen. De flesjes zette ze als decoratie op haar stand, nog geen idee hebbend wat ze voor krachten in zich hadden! Dat kwam pas later. Over je intuïtie volgen gesproken! Eén van de vele toepassingen van de flesje is dat je er vier op je gevoel uitkiest: je zielefles, je talent of uitdaging, het hier en nu en de toekomst. De kleuren van de flesjes met een bijbehorende tarotkaart vertellen jouw verhaal. Het geeft je inzicht in de inhoud van je ziel, waar je nu bent en waar je naartoe kunt. De sleutel is daarbij het ontwikkelen van je talent of het aangaan van je uitdaging. Er stapt net een jonge man op als ik aankom. Hij heeft net een consult gehad en bedankt Elisabeth stralend en uitvoerig! Zelf krijg ik van Elisabeth een paar druppels van een flesje dat mij aantrekt: onvoorwaardelijke liefde. Samen met haar doe ik een oefening om de druppels in mijn aura te brengen. Het voelt heerlijk, geeft een warm gevoel. Als (tijdelijk?) afscheid geef ik Elisabeth spontaan een knuffel. Heel fijn om dit te mogen ontvangen!

Bij Mariëlle Diemel zie ik kristallen schedels liggen. Ook hier realiseer ik me dat ik al van dit fenomeen heb gehoord, maar geen idee heb wat het is. In maart 2011 is één van onze deelnemers, Light of Yodh in Almere, zelfs één van de organisatoren geweest van het Kristallen Schedel festival. Ik grijp mijn kans en vraag haar wat erachter zit. Ik had eerst zo'n gevoel van: dat is weer iets dat men heeft geprobeerd te maken, want kristallen groeien nu eenmaal niet in schedelvorm! Vervolgens krijg ik een bijzonder fascinerend verhaal te horen. De kristallen schedels spelen namelijk de hoofdrol in het bewaard blijven en overdragen van kennis uit de oeroude beschavingen van Lumeria en Atlantis. Deze kennis zou ‘gedownload' zijn in 13 schedels, die in het verleden verspreid zijn over 13 stammen. Nu in deze tijd is die verspreide informatie weer samengevoegd en komt de kennis ervan zo weer voor ons beschikbaar. Ook dit is blijkbaar één van de bronnen van kennis die in deze tijd weer geactiveerd mag worden! Conclusie: ik ben weer met iets fascinerends in aanraking gekomen. Wil je er meer over weten, kijk dan eens op de website van Mariëlle: www.mariellediemel.nl.

Een vrouw die ik graag had gesproken is Carien van Ool, van praktijk de Zon Rondom, uit Amstelveen. Het is echter druk op de beurs, bijna bij iedere standhouder zitten wel mensen die een consult krijgen. Ze geeft me een flyer mee, die ik kan bekijken. Wat intrigeert is dat ze spirituele parfums op maat maakt. Ik hoop haar op een volgende beurs nogmaals tegen te komen. Mocht ik meer te weten komen, dan lees je dat in een volgende blog.

Verder heb ik een leuk en spontaan gesprek met Lotti van Buuren van Aiwendil en Tarolot. Ze vertelt dat ze steeds vaker ook op fair beurzen zit en mensen daar over het algemeen iets makkelijker naartoe stappen. Interessant om zelf eens te gaan ervaren. Want daar zit natuurlijk ook een deel van de doelgroep van de Alternatieve Kadobon. Ik raak ik in gesprek met de partner van Marja Winters, een Universeel Therapeute van Stichting De Kosmische Ring. Marja heeft even pauze en gezien de grote aanloop van mensen wil ik haar natuurlijk niet van haar werk houden. 

Wie ik ook elke week op de beurs zie staan zijn Corrie en Henk van Silverbol.com. Zij bemannen een uitgebreide edelstenen, kristalen en sieraden kraam. Tijd om te praten is er niet, want er zijn veel mensen die iets willen weten. Toch mag ik Corrie een flyer van de Alternatieve Kadobon overhandigen en ik geef haar groot gelijk als ze vraagt of ze dat later door mag lezen.

Pieter Oost van Endorphin webshop, neemt wel even tijd. Waarschijnlijk omdat hij meteen ziet dat hij al twittercontact met ons heeft. Tja, dan is het altijd leuk om elkaar in levende lijve te spreken! Het blijkt dat Pieter een waar spiritueel ondernemer is. Lang niet altijd voor zichzelf, want hij vind het leuk om iets nieuws te beginnen, vaak samen met anderen, om het dan aan hen over te dragen. Hij noemt zichzelf een workoholic, tenminste zo beschrijven anderen hem. Zelf twijfelt hij eraan omdat hij nu al voor de tweede maal in zijn leven aan een sabbatical bezig is. Hij kwam als een intrigerend man over. Wil je meer van hem horen? Zoek hem eens op op twitter of facebook. Hij geeft graag spirituele tips. Ga ik zelf ook eens bekijken.

Jammer dat zo'n dag altijd weer voorbij vliegt. Ik wil nog veel meer mensen spreken. Maar geduld hoor ik dan! Als ik de balans opmaak na drie keer de Paraview beurs bezocht te hebben ben ik blij. Ik heb veel mensen mogen vertellen dat de Alternatieve Kadobon er is. Met als bonus voor mij persoonlijk inzicht in de volgende stap in mijn ontwikkeling. En dat is precies wat ik iedereen gun: het is de reden dat ik, samen met mijn broer, de Alternatieve Kadobon in het leven geroepen heb!

Alternatieve kadobon

 

 


Sonja Buijs
Alternatieve Kadobon


Volgende spirituele beurs

Deventer

20 en 21 Juli

Meer informatie

Bestel jouw tickets voor de Paraview spirituele beurs