Spirituele agenda
Archief
Online cursus Ayurvedische kruidenleer
Van 02-05-2020 tot 10-05-2020
Locatie: Bij je thuis met Zoom (online & interactief), 1811 BC Alkmaar, Noord-holland
Door: Ayurveda praktijk Arjuna
Prijs: € 150,00
Zaterdag 2, zondag 3 en zondag 10 mei,
Met deze cursus maak je kennis met de duizend jaar oude kruidenleer van Ayurveda.
Kruiden en planten hebben een specifieke werking op je spijsvertering, organen, bloed, zenuwstelsel, je algehele stofwisseling en je immuunsysteem. Deze werking is zowel fysiek als energetisch. Zo kun je bijvoorbeeld spreken over leverkruiden of over kruiden of planten die je bloed zuiveren of die goed zijn voor je blaas, je hart of je longen.
In de Ayurvedische geneeskunde wordt dus over de paspoort van planten, kruiden, granen, groenten, vruchten, zaden, noten, oliën en van alles wat je eet, gesproken. Dit houdt in dat alles wat je eet een eigen identiteit heeft, met zeer specifieke eigenschappen en uitwerking op alle lagen van je spijsvertering en stofwisseling.
De leer van de 6 smaken en van de guna’s
De kruidenkunde van Ayurveda is gebaseerd op de leer van de 6 smaken (zoet, zout, zuur, bitter, scherp en wrang) en van de guna’s (kwaliteit, eigenschap, bijvoorbeeld verkoelend, verwarmend, bevochtigend …).
Het effect en de werking van een kruid wordt erdoor bepaald. Zo worden bijvoorbeeld kruiden gebruikt die een bittere smaak hebben om je lever gezond te houden.
Welke kruiden voor wat?
De cursus laat je kennis maken met een aantal Ayurvedische kruiden en specerijen die onder andere in de keuken gebruikt worden zoals gember, kurkuma, kaneel, kardemom, koriander, mosterdzaden peper en komijn. Wat doen deze kruiden met jou? Wanneer kun je ze gebruiken en wanneer kun je ze beter vermijden?
Data: zaterdag 2, zondag 3 en zondag 10 mei
Tijden: 13.00 -16.00 uur
Aantal deelnemers: maximaal 8
Investering: € 150,- inclusief syllabus en certificaat van deelname.
Inschrijving en informatie: ayurvedapraktijkarjuna@gmail.com – T 06 29 42 14 92
Met deze cursus maak je kennis met de duizend jaar oude kruidenleer van Ayurveda.
Kruiden en planten hebben een specifieke werking op je spijsvertering, organen, bloed, zenuwstelsel, je algehele stofwisseling en je immuunsysteem. Deze werking is zowel fysiek als energetisch. Zo kun je bijvoorbeeld spreken over leverkruiden of over kruiden of planten die je bloed zuiveren of die goed zijn voor je blaas, je hart of je longen.
In de Ayurvedische geneeskunde wordt dus over de paspoort van planten, kruiden, granen, groenten, vruchten, zaden, noten, oliën en van alles wat je eet, gesproken. Dit houdt in dat alles wat je eet een eigen identiteit heeft, met zeer specifieke eigenschappen en uitwerking op alle lagen van je spijsvertering en stofwisseling.
De leer van de 6 smaken en van de guna’s
De kruidenkunde van Ayurveda is gebaseerd op de leer van de 6 smaken (zoet, zout, zuur, bitter, scherp en wrang) en van de guna’s (kwaliteit, eigenschap, bijvoorbeeld verkoelend, verwarmend, bevochtigend …).
Het effect en de werking van een kruid wordt erdoor bepaald. Zo worden bijvoorbeeld kruiden gebruikt die een bittere smaak hebben om je lever gezond te houden.
Welke kruiden voor wat?
De cursus laat je kennis maken met een aantal Ayurvedische kruiden en specerijen die onder andere in de keuken gebruikt worden zoals gember, kurkuma, kaneel, kardemom, koriander, mosterdzaden peper en komijn. Wat doen deze kruiden met jou? Wanneer kun je ze gebruiken en wanneer kun je ze beter vermijden?
Data: zaterdag 2, zondag 3 en zondag 10 mei
Tijden: 13.00 -16.00 uur
Aantal deelnemers: maximaal 8
Investering: € 150,- inclusief syllabus en certificaat van deelname.
Inschrijving en informatie: ayurvedapraktijkarjuna@gmail.com – T 06 29 42 14 92
Toegevoegd op 30-03-2020
Online cursus, Alt. geneeswijzen, Voeding
Ayurveda praktijk Arjuna
Verdronkenoord 53
1811 BC Alkmaar
Noord-holland
Nederland
Telefoon: 06 29421492